Organisaatioiden tarkoitus, rakenne, koko ja toimintakulttuuri on aina organisaatiokohtaista. On kyse sitten julkisnoteeratusta pörssiyhtiöstä tai voittoa tavoittelemattomasta kansalaisjärjestöstä, yritys- ja organisaatioturvallisuuden tehtävä on sama; Suojata organisaation kriittisiä toimintoja, mahdollistaa sen pääasiallisen tehtävän toteuttaminen, sekä varmistaa toiminnan jatkuvuus toimintaympäristön muutoksista huolimatta.

Koska yhtään täysin samanlaista organisaatioita ei ole, on ensiarvoisen tärkeää, että turvallisuusratkaisutkin muotoillaan aina organisaatiokohtaisesti, missä suunnittelua ohjaa tunnistetut riskit, ulkoiset ja sisäiset vaatimukset, sekä toimintakulttuuri. Toimintakulttuurin huomioiminen osana turvallisuussuunnittelua on ensiarvoisen tärkeää, jotta organisaatiossa rakentuu positiivinen turvallisuuskulttuuri ja turvallisuudesta tulee kaikkien yhteinen asia.

Yritys- ja organisaatioturvallisuuden palvelut räätälöidään aina tapauskohtaisesti. Tavoitteiden saavuttamiseksi tuotamme tiimimme tukeman, ulkoistetun turvallisuuspäällikön organisaation käyttöön tai voimme toimia ulkopuolisena asiantuntijana turvallisuuden kehittämishankkeissa. Ulkopuolisena toimijana meidän on usein helpompi liikkua ja  toimia organisaation eri siilojen tai hierarkkisten tasojen välillä, joka lisää toiminnan tehokkuutta ja ketteryyttä merkittävästi.

Positiivisen turvallisuuskulttuurin omaavat organisaatiot pystyvät vastaamaan paremmin ulkopuolisiin uhkiin ja mukautumaan muuttuvaan tilanteeseen.

Ota yhteyttä

  • Kuvaa tarvettasi muutamalla sanalla, olemme sinuun pian yhteydessä.