4,8 tähden EA-koulutus rohkaisi toimimaan

Tilannekuva

Mitä enemmän ihmisiä on koolla, sitä todennäköisemmin jollekin sattuu jotain – sairaskohtaus, kompastuminen, lipsahdus. Se on tilastollinen tosiasia. Kun työpaikkana on tapahtumatoimisto, joka kokoaa vuosittain yhteen kymmeniä tuhansia ihmisiä, tilastot ovat vaarassa kääntyä todellisuudeksi. Siksi Suomen suurin tapahtumatoimisto Tapaus halusi päivittää koko henkilöstönsä ensiaputaidot.

Päihitin elvytyspelon.

Toimenpiteet

Lähes satapäisen joukon kouluttaminen keskellä kiireistä tapahtuma-arkea vaati tehokkuutta. Tätä varten räätälöimme kokonaisuuden, johon sisältyi tiivis tietopaketti ennakkoon opiskeltavaksi sekä rastikiertona järjestetty kolmetuntinen koulutus Tapauksen toimistolla. Varsinaisten ensiaputaitojen lisäksi koulutuksessa painotettiin tilannejohtamista, joka korostuu suurissa tapahtumissa sattuvissa hätätilanteissa: kuka toimii, miten tiedotetaan, entä muut vieraat?

Toi luottamusta siihe, että itse voi auttaa. Ennen en olisi uskaltanut.

Tulokset

Koulutuksessa vallinnut avoin ja positiivinen tunnelma kuului myös palautteessa, jonka yleisarvosanan 4,8 (1–5) otimme vastaan kiitollisina. Kehuja saimme etenkin koulutuksen käytännönläheisyydestä ja ammattimaisuudesta. Erityisen tärkeältä tuntuu se, miten moni osallistuja koki saaneensa rohkeutta ja itseluottamusta toimia hätätilanteessa. Se on ensiaputaidoista tärkein.

Maallikkoläheinen koulutus ammattitaidolla.